Tekstet (librat) 3

Z. Phileas Fogg, është një zotëri që bën një jetë të qetë në Londër, i cili kthehet  në shtëpinë e tij dhe në Reform-Club ku shkonte cdo ditë. Një pasdite ai me shokët e tij të lojës në klub vë një bast të cuditshëm… atë të realizimit të një xhiroje rreth botës në 80 ditë.

A do ta realizojë ai atë ?