Libra Leximi Frengjisht

E rritur ne një manastir, Ema frymëzohet të jetojë në një botë ëndërrash për të cilën flasin romanet rozë që ajo ka lexuar. Një ballo në kështjellën Vaubyessard  e bind atë që një botë e tillë egziston, por ndryshimi që zbulon ajo me jetën e saj i shkakton asaj një sëmundje nervore. 

Zhana, vajza e baronit dhe baroneshës të Perthuis des Vauds, ka gjithçka për të qenë e lumtur kur ajo del nga manastiri : e re, e bukur, e pasur , ajo bën një jetë zbavitëse në kështjellën e Peuples. 

Z. Phileas Fogg, është një zotëri që bën një jetë të qetë në Londër, i cili kthehet  në shtëpinë e tij dhe në Reform-Club ku shkonte cdo ditë. Një pasdite ai me shokët e tij të lojës në klub vë një bast të cuditshëm… atë të realizimit të një xhiroje rreth botës në 80 ditë.

A do ta realizojë ai atë ?